Apps die toegankelijkheid service gebruiken worden verwijderd uit Play Store

In de Google Play Store zijn tal van applicaties te vinden die gebruik maken van de toegankelijkheid service, zoals wachtwoordbeheerder LastPass en Cerberus. Google wil dergelijke applicaties uit de Play Store verwijderen omdat zij een beveiligingsrisico vormen voor het Android platform.

Minder toegankelijk voor apps

Google wil alleen nog applicaties toestaan in de Play Store die hulpbehoevenden assisteren bij het gebruiken van hun telefoon. Andere applicaties die wel gebruik maken van de toegankelijkheid service moeten worden aangepast. Tenzij een ontwikkelaar een geldige reden heeft voor het gebruiken van de service. In de app winkel van Google zijn tal van apps te vinden die de toegankelijkheid service gebruiken voor het maken van overlays.

lastpass

Een van de apps is LastPass waarmee automatisch wachtwoorden ingevuld kunnen worden. De app gebruikt de service om over andere applicaties te kunnen tekenen. Volgens Google zijn er ook andere apps in de Play Store te vinden die sterk op malware lijken. Doordat deze apps de toegankelijkheid service gebruiken kunnen zij hinderlijke pop-ups over andere apps tekenen. Ontwikkelaars hebben dertig dagen de tijd om actie te ondernemen, doen zij dat niet dan worden apps uit de Play Store verwijderd.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel