Asus kondigt ZenFone 3-serie aan; veel waar voor je geld

Asus heeft zojuist tijdens Computex in Tapei de nieuwe generatie ZenFone aangekondigd. Zoals verwacht gaat het om drie toestellen met de naam Asus ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe en de ZenFone 3 Ultra. De smartphones zijn voorzien van een strakke vormgeving, enorm uitgebreide specificaties en een relatief scherpe prijs.

Asus ZenFone 3

In een teaser gaf Asus ons eerder al een inkijkje in wat we van de Asus ZenFone 3 kunnen verwachten en vandaag is het zover. De drie toestellen zijn aangekondigd met de namen ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe en ZenFone 3 Ultra. De smartphones zijn gepresenteerd op de dag voor de start van Computex, een technologie-beurs in Tapei.

Display

Vooral de verschillen in de beeldschermgrootte vallen op. De ‘standaard’ ZenFone 3 heeft een 5,5 inch display, de Deluxe heeft een 5,7 inch beeldscherm gekregen en de Ultra heeft een 6,8 inch scherm waardoor we deze kunnen zien als een phablet. Alle drie de smartphones hebben een Full-HD resolutie, waarbij de ZenFone 3 en de Ultra een IPS LCD-display hebben, en de Deluxe een Super AMOLED beeldscherm heeft meegekregen.

Overeenkomsten en verschillen

De camera’s aan de achterzijde van de drie apparaten hebben allen ondersteuning voor optische beeldstabilisatie en hebben aan de voorzijde een 8 megapixel front-camera. We zetten de belangrijkste details van de verschillende toestellen voor je op een rij.

Asus ZenFone 3

ZenFone 3

Asus heeft de ZenFone 3 verder uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 625 processor, 4GB RAM-geheugen en 64GB interne opslagruimte. Verder is er een 16 megapixel camera met Sony-sensor en is er een 3000 mAh accu en een USB Type-C poort.

Asus ZenFone 3 Deluxe

ZenFone 3 Deluxe

Zoals de naam al aangeeft is de Asus ZenFone 3 Deluxe voorzien van de meest luxe functies. Zo is er de Snapdragon 820 processor en maar liefst 6GB aan RAM-geheugen. Er is 256GB interne opslagruimte beschikbaar en een 23 megapixel camera met Sony-sensor. De 3000 mAh accu ondersteunt Quick Charge en ook dit toestel heeft een USB Type-C poort.

Asus ZenFone 3 ultra

ZenFone 3 Ultra

Ook bij de Asus ZenFone 3 Ultra ontbreekt het aan niets. Deze phablet is voorzien van 128GB interne opslagruimte, 4GB aan RAM-geheugen en een Snapdragon 652 processor. Er is een 23 megapixel camera met eveneens een Sony-sensor. De accu is, mede door de grootte van het scherm, ook voorzien van meer capaciteit, namelijk 4600 mAh.

Prijzen

De prijzen de verschillende ZenFone 3-toestellen zijn ook alvast door Asus bekend gemaakt. De ‘normale’ ZenFone 3 zal een prijskaartje krijgen van 249 dollar. De prijs voor de ZenFone 3 Deluxe bedraagt 499 dollar en de Ultra gaat mee naar huis voor 479 dollar. De prijzen voor ons land zijn door Asus nog niet bekend gemaakt, maar de meegegeven adviesprijs is in ieder geval al interessant. Het is nog wel de vraag of we de Asus ZenFone 3-serie in Nederland gaan zien.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel