AutThere: sociale app voor jongeren met autisme

Mensen met autisme hebben soms moeite om contact te leggen met anderen. Om deze mensen het gemakkelijker te maken is de app AutThere uitgebracht. AutThere is een sociale applicatie voor jongeren met autisme.

AutThere

Het is deze week ‘Autismeweek’ waarbij aandacht wordt gevraagd voor de stoornis Autisme. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft in samenwerking met de ontwikkelaar van de app de applicatie AutThere gerealiseerd. Met AutThere moet het voor jongeren met autisme gemakkelijker worden om contact te leggen met anderen.

AutThere

Autisme

Met AutThere kunnen jongeren andere jongeren vinden die dezelfde vorm van autisme hebben en dezelfde interesses hebben. Je kunt diegene vervolgens toevoegen als vriend, uitnodigen voor een zogenoemde Reach Aut of ervoor kiezen om contact te leggen via telefoon of e-mail. Een Reach Aut is ideaal voor als je de ander beter wilt leren kennen. Je kiest vijf vragen uit en legt die voor aan de ander.

AutThere

Contact leggen

AutThere heeft verder een forum geïntegreerd. Hier kan je met anderen praten over autisme of over hobby’s en interesses. Daarnaast kunnen er discussies ontstaan en zo ook met mensen in contact komen. In de app is verder een evenementenkalender te vinden. Deze kalender geeft overzicht van evenementen en initiatieven die voor jongeren met autisme interessant kunnen zijn. Je kan hierbij denken aan lezingen, doe-dagen en zogenoemde inspiratie-middagen.

AutThere

Op AutThere heb je een eigen profiel. Je kan hier aangeven wat je interesses zijn. Op basis van deze gegevens kan je andere gebruikers vinden waar je raakvlak mee hebt. In de app vind je ook tips en adviezen. De tips en adviezen gaan bijvoorbeeld over hoe je het beste kunt reageren in situaties waar iemand met autisme moeite mee heeft.

AutThere

AutThere app

De AutThere app is via onderstaande button gratis te downloaden uit de Google Play Store.

AutThere
AutThere
Ontwikkelaar: Indicia Interactiv
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel