Bellen met willekeurig iemand uit Zweden door speciale app

Via een speciaal opgezet telefoonnummer kan iedereen die vragen heeft over Zweden bellen met iemand uit Zweden. Het initiatief komt van de Zweedse Turistföreningen met als doel mensen te inspireren en te vertellen over het land en haar inwoners.

Hallå, taler du engelsk?

Zweden is een schitterend land met prachtige landschappen, uitgestrekte bossen en een gastvrij volk, maar waarom zou je dat van mij aannemen als je het ook zelf aan een Zweed kunt vragen? De Zweedse toerismevereniging (STF) is een speciaal telefoonnummer gestart waarmee je direct verbonden wordt met een willekeurige Zweed. Natuurlijk hebben de Zweden die deelnemen aan het nummer wel vooraf aangegeven dat ze telefoontjes willen ontvangen.

Via het Nederlandse nummer +31 852 085 000 kom je in contact met iemand in Zweden en kun je meteen al je vragen stellen. Om je alvast op weg te helpen met je gesprek; “Hallå” en “Hej!” betekenen hallo. Je kunt er vanuit gaan dat vrijwel iedereen in Zweden de Engelse taal machtig is. Onderstaand filmpje geeft een aantal voorbeelden van mogelijke gespreksonderwerpen.

De Zweedse deelnemers maken gebruik van een app waarmee ze aangeven of ze ambassadeur voor hun land willen zijn. Houd er wel rekening mee dat je ’s nachts geen gehoor krijgt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel