Bevingmeter: aardbevingen meten met je smartphone

Met Bevingmeter kun je aardbevingen meten met je Android device. De app maakt gebruik van een aantal slimme functies op je telefoon. Dit moet je weten over het meten van een aardbeving met je Android smartphone.

Bevingmeter

Met de Bevingmeter app kun je zoals gezegd aardbevingen waarnemen met je smartphone. Dit doet de applicatie doormiddel van de ingebouwde bewegingssensoren die in vrijwel iedere telefoon te vinden zijn. Aangevuld met een nauwkeurige tijdstempel en GPS locatie kan de start-up de aardbeving door het land volgen.Bevingmeter

Schuddema, de ontwikkelaar van de applicatie heeft samengewerkt met Medusa, een bedrijf wat zich specialiseert op het gebied van geofysica. Ook studenten van de Rijksuniversiteit Groningen zijn betrokken bij het project. Bij een test met de app tijdens de finale FC Groningen – PEC Zwolle werden de aardbevingen, veroorzaakt door juichende supporters bij ieder doelpunt succesvol gemeten.Bevingmeter-appOm zelf aardbevingen te meten met Bevingmeter zul je in de app een account aan moeten maken. Leg vervolgens je smartphone op een kastje, bureau of andere platte locatie en het meten kan beginnen. Speciaal voor de Groningers bevat de app ook functionaliteiten voor het melden van aardbevingsschade bij de NAM. Met een druk op de knop kun je een schadeherstelofferte of second opinion aanvragen.

Alle metingen die via de Bevingmeter-app worden verzameld worden vertrouwelijk verwerkt. Schuddema laat namelijk weten dat privacy hoog in het vaandel staat.

Aardbevingen meten

Heb je nog een oude smartphone liggen die je niet meer gebruikt, dan kun je deze gebruiken voor de Bevingmeter-app. De Bevingmeter applicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store via de button hieronder.

Bevingmeter
Bevingmeter
Ontwikkelaar: Schuddema BV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel