BlackBerry DTEK60 gelekt: high-end smartphone met vingerafdrukscanner

Als we de geruchten mogen geloven, komt BlackBerry met een nieuwe smartphone met high-end specificaties: de BlackBerry DTEK60. Het toestel zal onder andere gaan beschikken over een vingerafdrukscanner en Android 6.0.1 Marshmallow. Het toestel heeft de codenaam Argon meegekregen.

BlackBerry DTEK60

Volgens de geruchten zal de volgende BlackBerry een smartphone worden met prima specificaties. De codenaam Argon is voorbijgekomen, maar het toestel zal naar verwachting op de markt gebracht worden onder de naam BlackBerry DTEK60. Specificaties zijn per ongeluk al door de Canadese fabrikant online gezet, maar snel weer offline gehaald.

Specs DTEK60

Het toestel zal beschikken over een Snapdragon 820 processor, geklokt op maximaal 2,15 GHz. Het beeldscherm van de DTEK60 zal een 5,5 inch zijn met een Quad HD resolutie. Daarnaast zal er 4 GB RAM en 32 GB interne opslagruimte aanwezig zijn op de smartphone.

Camera en accu

BlackBerry voorziet de camera van de DTEK60 van 21 megapixel aan de achterkant en 8 megapixel aan de voorkant. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is niet verwijderbaar, wel kan de accu snel worden opgeladen met behulp van Quick Charge 3.0.

TCL 950 / BlackBerry DTEK60

De DTEK60 zal een USB Type-C poort hebben en ook zal zoals eerder gezegd het toestel over een vingerafdrukscanner beschikken. Deze is terug te vinden aan de achterzijde van de telefoon. Naar alle waarschijnlijkheid zal de DTEK60 erg lijken op de TCL 950, zoals op de foto’s hierboven. Dit toestel is van dezelfde fabrikant, die hier in Nederland bekend is van het merk Alcatel. Dit was ook het geval bij de BlackBerry DTEK50, die erg op de Alcatel Idol 4 lijkt.

Wanneer?

Wanneer we de BlackBerry DTEK60 in Nederland kunnen verwachten is niet bekend. Ook over een datum voor de aankondiging van het nieuwe toestel is nog niets te zeggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel