BlackBerry Mercury krijgt QWERTY-toetsenbord met vingerafdrukscanner in spatiebalk

BlackBerry mocht dan wel eind september de deur van de hardware-divisie achter zich dichtgetrokken hebben, er komen nog steeds nieuwe smartphones uit. Nu is er meer informatie, plus een duidelijke foto opgedoken van de BlackBerry Mercury. Deze opvallende smartphone zal in februari 2017 aangekondigd worden.

BlackBerry Mercury

BlackBerry werkt voor de ontwikkeling en realisatie van smartphones samen met partners, nadat het besloot om de hardware-divisie te sluiten. We wachten nog steeds op de officiële lancering van de BlackBerry DTEK60, maar nu is er al een andere nieuwe smartphone van de van oorsprong Canadese fabrikant opgedoken. De BlackBerry Mercury.

BlackBerry Mercury

Volwaardig toetsenbord

Wat opvalt aan de BlackBerry Mercury is het volledige QWERTY-toetsenbord op het toestel. Deze is onder het display geplaatst en in de spatiebalk is de vingerafdrukscanner geïntegreerd, zo wordt duidelijk uit de foto. De vingerafdrukscanner kan gebruikt worden om in te loggen op websites of apps. Of ‘Mercury’ de definitieve naam wordt van de smartphone, is niet bekend. Mogelijk betreft dit een codenaam.

Het beeldscherm zal een grootte krijgen van 4,5 inch, en heeft daarbij een opvallende beeldverhouding van 3:2. Daarnaast zal er een Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor aanwezig zijn met een maximale kloksnelheid van 2.0 GHz. Ook is er 3GB RAM en 32GB interne opslagruimte.

De 3400 mAh accu biedt ondersteuning voor Quick Charge 3.0 en de behuizing is vervaardigd uit metaal. Er gaan berichten over een 12/18 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel zou draaien op Android 7.0 Nougat.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel