BlackBerry stopt definitief met het maken van eigen smartphones

Vorige week kwamen de eerste berichten naar buiten over dat BlackBerry de hardware-divisie zou willen sluiten. Nu heeft BlackBerry bekend gemaakt definitief te stoppen met het maken van eigen toestellen. De financiële resultaten vallen zo tegen, dat er geen eigen hardware meer door de Canadese fabrikant gemaakt zal worden. Maar hoe zit het met de DTEK60?

Einde voor eigen BlackBerry smartphones

BlackBerry heeft bij de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers bekend gemaakt dat het zich terugtrekt uit de hardware. De geruchten hierover kwamen vorige week naar buiten. Er zullen geen eigen smartphones meer gemaakt worden, zo meldt BlackBerry CEO John Chen. Het zou niet rendabel zijn om nog door te gaan met het produceren van smartphones.

BlackBerry Priv

Niet helemaal

Toch is er ook een beetje goed nieuws. BlackBerry zal weliswaar stoppen met het ontwikkelen van smartphones in eigen fabriek, het stopt niet met het uitbrengen van smartphones. Er zullen gewoon smartphones uitgebracht worden onder de naam BlackBerry, maar hiervoor zal de fabrikant samenwerken met partners. Dit zagen we al bij de BlackBerry DTEK50, die door TCL, fabrikant van Alcatel, werd ontwikkeld.

Uiteindelijk wil BlackBerry alle interne ontwikkelingen van hardware uitbesteden aan partners. De inkomsten uit software zouden wel meer dan verdubbeld zijn in het tweede kwartaal. Het ontwikkelen van software en BlackBerry Hub zullen de aandacht krijgen in de komende tijd. Volgens Chen bereikt BlackBerry nu een keerpunt in de strategie.

In een reactie laat John Chen het volgende weten;

“Our financial foundation is strong, and our pivot to software is taking hold. Under this strategy, we are focusing on software development, including security and applications. The company plans to end all internal hardware development and will outsource that function to partners.”

Partners

Dat BlackBerry nu met partners wil gaan werken, betekent dus niet dat er geen smartphones meer onder de naam van BlackBerry zullen verschijnen. De eerstvolgende smartphone die we vermoedelijk onder deze naam zullen gaan zien is de eerder uitgelekte BlackBerry DTEK60.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel