‘BlackBerry sluit hardware-divisie op 28 september’; geen DTEK60?

BlackBerry zou volgens de meest recente berichten mogelijk op 28 september de deur dicht trekken van de hardware-divisie. Er zijn meerdere aanwijzingen die duiden op een sluiting van de hardware-divisie. Betekent dit dat er geen DTEK60 aankomt?

BlackBerry sluiting

Een investeringsbedrijf verwacht dat de hardware-divisie van BlackBerry op 28 september gesloten wordt. De afdeling zou verantwoordelijk zijn voor 65 procent van de uitgaven van Research & Development, en een succes is het niet te noemen.

Volgens het bedrijf, genaamd Motley Fool, zouden er 100,000 toestellen minder verkocht zijn dan vorig kwartaal. Het aantal verkochte toestellen staat op 500,000. Het laten vallen van deze afdeling zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat BlackBerry weer bovenop kan komen.

BlackBerry sluiting

Er zijn nog meer aanwijzingen dat BlackBerry op 28 september de deur achter zich dichttrekt. Zo zouden verschillende retailers de onlangs uitgebrachte BlackBerry DTEK50 al flink in prijs verlaagd hebben. Ook opvallend is dat BlackBerry een grote uitverkoop heeft lopen met kortingen die afloopt op 27 september 2016.

BlackBerry CEO John Chan gaf eerder al aan dat deze maand een beslissing zou vallen over het voortzetten van de hardware-afdeling. Volgens hem zou ook hardware niet het antwoord zijn voor de lange termijn. Hoewel er nog geen bevestiging is vanuit BlackBerry, is het stoppen van de hardware-divisie wel een mogelijk scenario. Het is dan ook nog maar de vraag of de de BlackBerry DTEK60 gaan zien.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel