‘BlackBerry test Android-smartphone met processor Samsung Galaxy S6’

Een nieuwe benchmark is opgedoken met een tot nu toe nog onbekende smartphone van BlackBerry. Uit de gegevens blijkt dat BlackBerry aan het testen is met een processor van Samsung. Het gaat om de Exynos 7420 chipset die eerder al werd toegepast in de Samsung Galaxy S6. Ook deze smartphone van BlackBerry zou op Android draaien.

BlackBerry

De Canadese fabrikant BlackBerry is volgens de laatste berichten bezig met de ontwikkeling van een nieuwe smartphone. Eerder verscheen al de BlackBerry Priv en kwamen de geruchten over de BlackBerry Vienna. In de gepubliceerde benchmark wordt gesproken over een BlackBerry smartphone met de codenaam STV100-1. Of ook hierbij het gaat om de Vienna, is in dit stadium nog niet te zeggen.

blackberry exynos

Samsung processor

Opvallend aan de gegevens is dat de smartphone voorzien is van een Samsung Exynos 7 octa-core processor. De rekenkracht van het toestel bedraagt 2.1 GHz en werd eerder al gebruikt in de Samsung Galaxy S6. De nog onbekende BlackBerry smartphone zou verder voorzien zijn van een 5,1 inch QHD-display, 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. Ook draait het toestel volgens de benchmark op Android 5.1.1 Lollipop en is er een 16 megapixel camera en 5 megapixel front-camera aanwezig.

Begin dit jaar verscheen er in het nieuws een nieuw gerucht. Samsung zou toen BlackBerry over willen nemen. Tot op de dag van vandaag lijkt hier geen sprake van te zijn. Wellicht dat BlackBerry en Samsung alsnog op deze manier de handen ineen hebben geslagen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel