Bodegraven introduceert speciale oversteekplaats voor smartphone-verslaafden

We zijn gehecht aan onze smartphone; om te WhatsAppen, op Facebook te kijken of om een tweet de wereld in te sturen. In Bodegraven vind je nu een speciale oversteekplaats waar je niet meer van je telefoon weg hoeft te kijken. Dit dankzij een speciale LED-strip bij het zebrapad.

Oversteken met je smartphone

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk start met een pilot met een ‘+Lichtlijn’. Dit is een strip met LED-verlichting die rood of groen kan oplichten. De strip is te vinden bij een kruispunt in het dorp en gekoppeld aan de verkeerslichten. Het doel is om extra veiligheid te waarborgen bij het oversteken.

smartphone oversteekplaats bodegraven

Volgens de gemeente kijken we te vaak op onze smartphone en dus met ons hoofd naar beneden. “De aandacht voor de smartphone gaat ten koste van de aandacht voor het verkeer”, zo stelt wedhouder Kees Oskam. De trend is volgens hem niet gemakkelijk te keren, en dus moeten we er op deze manier op anticiperen.

+Lichtlijn

De +Lichtlijn betreft een proef bij een voetpad. De opties worden opengehouden om wellicht in de toekomst de technologie te verwerken in fietspaden. De scholen in de buurt zijn enthousiast over de LED-strip. Veilig Verkeer Nederland niet, volgens hen wordt het gebruik van de smartphone hiermee juist aangemoedigd.

In het buitenland

Eerder kwam een Duitse stad al met een speciaal verkeerslicht voor ‘Smombies’ en verschenen in Zweden zelfs speciale Smombie verkeersborden! In Antwerpen kon je een speciaal voetpad vinden voor mensen die aan hun smartphone gehecht waren.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel