Buienalarm app overgenomen door Weerplaza: wat gaat er veranderen?

Er zijn verschillende bekende weerdiensten in Nederland. Eén daarvan is die van Infoplaza, het moederbedrijf van Weerplaza. De dienst heeft nu bekend gemaakt dat het de app Buienalarm heeft overgenomen. 

Buienalarm met Weerplaza

Weerplaza is geen onbekende naam op het gebied van het weer. Er is nu een interessante overname geweest waarbij het bedrijf Infoplaza, de app Buienalarm heeft overgenomen. Buienalarm is een app van Nederlandse bodem en geeft vrij nauwkeurig de neerslagverwachting. Je kunt hierbij ook notificaties ontvangen als er regen aan zit te komen op jouw locatie. De ontwikkelaar heeft de app eerder ook al in Duitsland uitgebracht, al stopte de Duitse versie in 2017.

Buienalarm app

Naar eigen zeggen heeft Buienalarm 3,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland. De overname zorgt ervoor dat er een grotere groep gebruikers getrokken kan worden. Volgens het officiële bericht vanuit Infoplaza wordt er gekeken naar nieuwe functies. Hierbij kan gedacht worden aan het ontvangen van buien-notificaties tijdens je vakantie in het buitenland. De ontwikkelaar en bedenker van Buienalarm, Franklin van Velthuizen, zal bij de ontwikkeling verder betrokken blijven en ook verder gaan met ontwikkelen. Het lijkt er dus op dat gebruikers er voorlopig niets van zullen merken.

Leestip: Grote weer-app test van DroidApp: welke weer-app is de beste?

Buienalarm
Buienalarm
Ontwikkelaar: Franklin van Velthuizen
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel