Burgernet app voorzien van grote update: nu ook met foto-optie en GPS

Met regelmaat wordt door de politie in Nederland gebruik gemaakt van Burgernet. Nu is er een grote update verschenen waarbij nieuwe functionaliteit is toegevoegd. Denk aan de GPS-locatie en een foto-optie.

Burgernet app

De politie heeft bekend gemaakt dat het een update heeft uitgerold voor de Burgernet app. Deze applicatie dient als opsporingsmiddel voor het vinden van verdachten van misdrijven en het opsporen van vermiste personen. Vanaf nu kan het zijn dat bij een opsporingsbericht van de politie een foto wordt meegestuurd. Dat was eerder nog niet mogelijk.

burgernet app

Niet alleen de meldkamer kan een foto toevoegen aan een Burgernet-bericht, maar ook burgers kunnen foto’s naar de meldkamer sturen. Bij een bericht aan de meldkamer kan nu ook de GPS-locatie opgehaald worden van de smartphone. Hierbij krijg je berichten die in je huidige omgeving van pas kunnen komen. Een oproep kan ook gedeeld worden via social media, waaronder via WhatsApp-groepen, zo laat de politie weten. Mocht je meer informatie hebben over een zaak, dan kun je direct de ‘bel politie’-knop gebruiken in de Burgernet app.

De Nederlandse politie laat verder weten dat voortaan Burgernet-berichten ook verschijnen op lichtkranten, matrixborden en in openbare ruimtes zoals in de bus of tram. Naar verluidt hebben 2,4 miljoen mensen zich aangemeld voor Burgernet.

Burgernet
Burgernet
Ontwikkelaar: Politie LMS
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel