Connexxion en Breng lanceren app om je overstap te halen

Openbaar vervoersbedrijven Connexxion en Breng hebben de Overstap-app Stappover gelanceerd. Deze applicatie moet reizigers helpen om hun overstap te regelen en waar mogelijk ook de overstap te halen op de andere bus.

Overstap app

Vanaf nu vind je in de Play Store een applicatie die het mogelijk maakt om je overstap te regelen voor de bus. Het gaat eigenlijk om twee applicaties. Zo is er een app voor Connexxion en de dochter van Connexxion; Breng. Op dit moment werkt de applicatie voor Connexxion in de regio IJsselmond (Noord-Overijssel en Flevoland).

Stappover

Via de Stappover app kan een reiziger zelf de overstap regelen op een andere bus. Volgens de vervoerder moet hiermee ‘achterlichtvertragingen’ voorkomen worden. Hierbij ziet de reiziger de bus nog in de verte rijden. Voornamelijk bij buslijnen waarbij de bus één keer per uur rijdt, kan dit voor de reiziger zeer frustrerend zijn.

Wanneer een reiziger een verzoek tot overstappen doet, krijgt de buschauffeur van die bus deze melding. De buschauffeur kan dit verzoek accepteren of weigeren via de boordcomputer. De reiziger krijgt hiervan een melding. Een aansluitende bus wacht maximaal vier minuten, zo laat Connexxion weten.

Nog niet in iedere bus is de Stappover app beschikbaar. De bus moet voorzien zijn van ‘iBeacons’. Deze technische functionaliteit is nodig voor de werking van de applicatie. Via bluetooth maakt de applicatie verbinding met de bus. Volgens OV Magazine kan er tot maximaal twee minuten voordat de bus vertrekt een overstapverzoek ingediend worden.

Later dit jaar moet de Stappover app ook beschikbaar zijn bij Breng, in de regio Nijmegen-Arnhem.

Stappover Breng; gaat uit
Stappover Breng; gaat uit

Lees ook

Reageer op dit artikel