Daalder app: 90.000 scholieren kunnen nu betalen met mobieltje

De ontwikkelaars van de mobiele betaaldienst Daalder en catering-bedrijf Van Leeuwen Catering gaan samenwerken om mobiel betalen met de smartphone te stimuleren. Ruim 90.000 scholieren kunnen binnenkort hun frikandelbroodje of broodje gezond betalen met hun telefoon.

Daalder

In de schoolkantine kan binnenkort betaalt gaan worden met de smartphone. Na een geslaagde proef is het nu tijd voor een verdere uitrol van betalen met de mobiele telefoon. Van Leeuwen Catering gaat zo’n 90 schoolkantines voorzien van de mogelijkheid om met de smartphone te betalen. Hiervoor gaat het de samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Daalder.

Daalder app

Via de Daalder app kan op een eenvoudige manier afgerekend worden in de schoolkantine. Als eerst zet je tegoed op je Daalder account, waarmee betaald kan worden. De keuze voor betalen met de smartphone is een logische stap, mobieltjes dragen scholieren altijd bij zich en de betaling met de smartphone zou sneller zijn dan met pin of contant geld.

Anders dan andere betaaldiensten maakt Daalder niet gebruik van een NFC-chip. Bij het afrekenen komt er een QR-code tevoorschijn die gescand kan worden. Vervolgens wordt het bedrag van het account gehaald. Met de Daalder-app kan je ook met andere gebruikers een rekening delen, handig als je samen gaat stappen.

Bekijk ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel