De Grote Bijbelquiz 2015: speel mee op je smartphone of tablet

Zaterdagavond 24 oktober presenteren de NCRV en de Evangelische Omroep (EO) de Grote Bijbelquiz op NPO 2. Tijdens dit programma kan je aan de hand van een aantal vragen je kennis testen over de bijbel. Het programma kwam in 2004 voor het eerst op de buis en vanavond kan jij je bijbelkennis testen door de bijbelquiz mee te spelen op je smartphone of tablet.

De Grote Bijbelquiz 2015

De NCRV en de EO zenden vanavond op NPO 2 de bijbelquiz uit. In dit programma testen een aantal bekende Nederlanders aan de hand van een aantal vragen hun bijbelkennis. Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en Jacobine Geel. Degenen die getest worden zijn Ruud de Wild, Jack de Vries, Abdelkader Benali en Carolina Dijkhuizen.

De Grote Bijbelquiz 2015

Bijbelkennis

Wie heeft er veel kennis in huis over de bijbel en wie kan Abraham niet van Mozes onderscheiden? Aan de hand van 50 meerkeuzevragen komt er aan het eind van de bijbelquiz een rapportcijfer uit. De vragen gaan over verschillende onderwerpen zoals wetenschap, muziek, geschiedenis, taal en kunst.

Meespelen

Er is geen Bijbelquiz app maar je kan wel meespelen via de speciale website. Dus pak je tablet of smartphone en ga naar live.debijbelquiz.nl. Daar kan je vanaf de bank tijdens de uitzending live meespelen. Ook zie je aan het eind wat je behaalde score is en kan je statistieken bekijken wie er in welke stad het hoogste heeft gescoord.

De Grote Bijbelquiz 2015 wordt zaterdag 24 oktober uitgezonden op NPO2 om 20:20 uur.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel