Deutsche Post komt met veilige chat-app ‘SIMSme’; aanval geopend op WhatsApp

WhatsApp heeft er weer een concurrent bij. Deutsche Post heeft SIMSme; een messenger-applicatie, op de markt gebracht waarbij het zich wil onderscheiden met de end-to-end encryptie. SIMSme is daarnaast ook beschikbaar in Nederland.

De Duitse Post (in Duitsland: Deutsche Post) heeft een eigen chat-applicatie ontwikkelt en richt zich op de privacy van haar gebruikers. Met de end-to-end encryptie en de server die in Duitsland staat, wil het bedrijf de aanval openen op chat-apps als WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger. Foto’s en video’s worden versleuteld verzonden en de applicatie kan beveiligd worden met een wachtwoord of pincode.

simsme_1

De decryptie wordt pas uitgevoerd bij de ontvanger, waardoor berichten niet door derden zijn te onderscheppen. De berichten die worden verstuurd gaan wel via de server die in Duitsland staat, maar worden daarna direct van die server verwijderd als het bericht afgeleverd is bij de ontvanger. Duitsland is een land wat veel waarde hecht aan de privacy, waardoor de stap van deze messenger met servers in Duitsland een logische stap is.

simsme_2

Het is mogelijk om afbeeldingen, tekst, video’s en je locatie door te sturen via SIMSme. Het is mogelijk om een-op-een berichten te versturen naar anderen, maar je kan ook een groepschat aanmaken en hierdoor met een groep mensen je berichten delen. Middels een kleur bij de profielfoto wordt gekeken hoe de encryptie op dat moment is. Dit gebeurt aan de hand van het vergelijken van een QR-code die bij beide contactpersonen gelijk moet zijn.

simsme_3

Met de zelfvernietigingsfunctie kan je een countdown instellen voor je content die je stuurt. Na deze tijd is het bericht of het mediabestand verdwenen. Het weergeven hiervan gebeurt door je vinger op het scherm te houden, waarna de timer begint te lopen. Je kan ook een vervaldatum instellen in plaats van een bepaalde tijd. Deze functie is voor de eerste miljoen aanmelders gratis, daarna kost dit eenmalig €0,89.

De applicatie is niet alleen in Duitsland uitgebracht door Deutsche Post. SIMSme kan ook gedownload worden in Nederland. Dat kan via onderstaande button. Ben je op zoek naar een veilige berichtendienst, dan is SIMSme zeker het proberen waard.

ginlo (SIMSme Private)
ginlo (SIMSme Private)
Ontwikkelaar: Deutsche Post AG
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel