‘WhatsApp haalt aantal verzonden SMS-berichten hard in’

WhatsApp is en blijft nog altijd enorm populair. De berichtendienst welke vorig jaar werd overgenomen door Facebook lijkt steeds meer het stokje van SMS over te nemen. In vergelijking met vorig jaar zijn er 10 miljard meer WhatsApp-berichten verzonden, dan SMS-berichten.

WhatsApp

WhatsApp is onder een steeds grotere groep smartphone-gebruikers populair. WhatsApp-gebruikers hebben vorig jaar 30 miljard WhatsApp-berichten verzonden. Het aantal SMS-berichten bedroeg vorig jaar 20 miljard, zo concludeert The Economist uit eigen onderzoek. WhatsApp heeft als voordeel dat je enkel een internetverbinding nodig hebt en het verder (in principe) niets kost.

WhatsApp SMS

Daarnaast kan je zonder problemen multimedia meesturen zoals foto’s, video’s en geluidsbestanden. Wanneer je dit toevoegt aan een tekstbericht wordt deze omgezet naar MMS en zitten daar nog een reeds beperkingen aan, onder andere aan de maximale grootte van het bestand. WhatsApp bestaat -pas- sinds 2009 en werd vorig jaar februari door Facebook overgenomen voor 11,6 miljard euro.

whatsapp-belfunctie-3

WhatsApp telt zo’n 700 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Wel winnen alternatieve applicaties sinds de overname van WhatsApp aan populariteit, maar komen deze apps nog lang niet in de buurt van WhatsApp. Een bekende alternatieve app voor WhatsApp is Telegram.

WhatsApp is nu druk bezig met het uitrollen van de belfunctie en kwam het onlangs met WhatsApp Web. Verder ontdekte DroidApp van de week dat WhatsApp bezig is met het integreren van Google Drive. Lees hier alles over de Google Drive integratie in WhatsApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel