WhatsApp gaat gebruikers toch niet permanent verbannen

WhatsApp gaat gebruikers met een aangepaste versie van WhatsApp toch niet permanent blokkeren. Afgelopen week kwamen de berichten binnen dat WhatsApp gebruikers van apps van derden permanent zou verbannen van de chat-app.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal WhatsApp gebruikers niet permanent verbannen van haar dienst. Dat zei een woordvoerder van WhatsApp tegen Techcrunch. Het gaat in dit geval om gebruikers die een alternatieve applicatie gebruiken om mee te WhatsAppen. Whatsapp

Echter moeten gebruikers met een aangepaste versie van WhatsApp wel oppassen. Mocht WhatsApp zien dat je bijvoorbeeld WhatsApp+, WhatsAppMD of een andere cliënt gebruikt, dan kun je nog steeds geblokkeerd worden. Pas wanneer je de originele WhatsApp versie installeert krijg je weer toegang tot WhatsApp. Geen permanente blokkade maar wel net zolang tot dat je gebruik maakt van de originele versie.

De reden dat WhatsApp tegen de aangepaste versies is, is dat het bedrijf niet garant kan staan voor de veiligheid van de apps. Simpelweg omdat WhatsApp geen toegang heeft tot de broncodes. Eerder werden al alternatieve applicaties geblokkeerd door Facebook en WhatsApp.

Lees ook

Reageer op dit artikel