Facebook ontzegt toegang diensten ‘illegale’ WhatsApp-ontwikkelaars

WhatsApp en Facebook nemen verregaande stappen tegen ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor alternatieve WhatsApp-apps. Het gaat hier om de ontwikkelaars van apps als WhatsAppMD. Eerder werden gebruikers van de WhatsApp diensten die door derden werden uitgebracht al ‘gedupeerd’.

WhatsApp en Facebook zijn niet blij met de applicaties die door derden worden gemaakt. Eerder werden al applicaties geblokkeerd die door derden ontwikkelt waren en ging onder andere WhatsApp+ offline. Nu gaan de twee bedrijven nog een stap verder.

Whatsapp

Joaquin Cuitiño, ontwikkelaar van de applicatie WhatsAppMD, maakt melding dat zijn persoonlijke accounts geblokkeerd zijn. Het is voor hem niet mogelijk meer zijn Facebook-account te gebruiken en om Instagram te gebruiken. Cuitiño nam na de blokkade contact op met de WhatsApp advocaten, waarvan hij een Cease & Desist notice kreeg. Hij vertelde dat hij de WhatsAppMD ontwikkeling zou stoppen als zijn accounts terug kreeg. Echter heeft de ontwikkelaar tot op de dag van vandaag nog geen gehoor gekregen.

whatsapp-facebook

Cuitiño is niet de enige die aangepakt werd door WhatsApp en Facebook. Ook de app OsmDroid viel bij WhatsApp niet in goede aarde. De ontwikkelaar van OsmDroid is de toegang ontzegt tot Facebook en WhatsApp.

WhatsApp lijkt hiermee de regie compleet in eigen handen te willen houden. De aanpak van WhatsApp verschilt duidelijk met die van apps als Telegram, waarbij de open-source constructie juist ontwikkelaars moet aantrekken.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

via (1), (2)

Lees ook

Reageer op dit artikel