Met de DigiD-app kun je nu je identiteitsbewijs controleren

In de Google Play Store heeft de Rijksoverheid een update uitgebracht voor de DigiD-app. De applicatie is nu in staat om een identiteitsbewijs te controleren. De DigiD app kan al gebruikt worden om bijvoorbeeld in te loggen.

Identiteitsbewijs controleren met DigiD-app

De DigiD app is uitgebreid met een functie die het mogelijk maakt om een identiteitsbewijs te controleren. De functie is beschikbaar voor smartphones welke draaien op Android 4.4 KitKat en hoger en voorzien zijn van NFC. De controle van een ID-bewijs vindt namelijk plaats middels NFC en de gegevens op het paspoort, de ID-kaart of het rijbewijs worden gescand. Het rijbewijs kan alleen gecontroleerd worden op deze manier als het is afgegeven na 14 november 2014.

DigiD app identiteitsbewijs

Het controleren van een identiteitsbewijs kan voor bepaalde zaken of organisaties van belang zijn. Middels deze weg kan het een extra verificatie zijn om ergens in te loggen. Bij het scannen worden geen gegevens opgeslagen, maar wordt enkel weergegeven of de controle correct is uitgevoerd. Via het stappenplan op de website van DigiD is te vinden hoe het inloggen middels een identiteitsbewijs en de DigiD app werkt.

DigiD
DigiD
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel