DigiD app uitgebracht door Rijksoverheid voor Android

De Rijksoverheid heeft een speciale DigiD app uitgebracht voor Android en Apple iOS. Met de applicatie moet het makkelijker worden gemaakt om in te loggen bij de digitale overheid. Verschillende overheidsdiensten kunnen gebruikt worden met de DigiD app.

DigiD app

De DigiD app is uitgebracht door de Nederlandse Rijksoverheid en is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. De app maakt het mogelijk om op een gemakkelijkere manier mee in te loggen. Het inloggen verloopt dan via de website en in plaats van het invoeren van een wachtwoord log je in middels een QR-code die je via de app scant. Vervolgens voer je een pincode in die je bij het aanmelden zelf hebt gekozen.

Werking DigiD app

De werking van de DigiD app is als volgt; je voert je gebruikersnaam in, scant de QR-code, voert je pincode in en vervolgens ben je ingelogd. Echter dien je voor gebruik eerst de DigiD app aan je ‘Mijn DigiD’ app te koppelen. Hiervoor volg je onderstaande stappen, ook moet je extra controle via SMS aanzetten.

  • Na het installeren van de app ga je naar mijn.digid.nl
  • Hier log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Vervolgens ga je naar het tabblad ‘Inlogmethoden’
  • Hier kies je voor ‘DigiD app activeren’
  • Daarna volg je de stappen in de app

Overheidsdiensten

Het is op dit moment alleen mogelijk om in te loggen bij zes overheidsdiensten. Dit zijn DUO, Belastingdienst Toeslagen, Regisseur Studenten Reisrecht (Studentenreisproduct), Studielink, Mijn DigiD en DigiD Machtigingen. In de toekomst zullen meer organisaties beschikbaar komen, maar een termijn daarvoor is niet bekend gemaakt. Meer dan inloggen is (in ieder geval op dit moment) niet mogelijk met de applicatie.

De DigiD app is gratis beschikbaar in de Play Store en werkt op Android 4.4 en hoger. Het is wel opmerkelijk dat de applicatie erg groot is; namelijk 83MB.

DigiD
DigiD
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel