Duitse ‘Bundestag’ kocht deze smartphones voor 270.000 euro

De Bundestag, ofwel de Bondsdag is het parlement van Duitsland. Nu zijn er interessante statistieken naar buiten gebracht. Hiermee krijgen we inzicht in het bezit van smartphones bij de Duitse parlementsleden. Hoe populair is Android? Of kiest het Duitse parlement toch voor Apple?

Bundestag en smartphones

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook in het Duitse parlement wordt uiteraard gebruik gemaakt van smartphones en tablets. Over het jaar 2015 is maar liefst 270.000 euro uitgegeven aan mobiele apparaten voor de parlementsleden. Van deze uitgaven zijn officiële cijfers naar buiten gebracht.

Bundestag smartphones

In de Deutsche Bundestag zitten 631 parlementsleden. In totaal werden er vorig jaar 529 mobiele telefoons besteld. Apple is overduidelijk het meest gekozen; 429 iPhones gingen over de toonbank voor de Duitse parlementsleden. Samsung volgt met 101 verkochte toestellen. Daarna volgen op ruime afstand Sony (16), HTC (9), Nokia (6), BlackBerry (3), Motorola (3) en LG (2). Negen andere toestellen waren van andere merken. Ook werden er 266 iPad tablets aangeschaft.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel