‘Echt of Vals’-app controleert bankbiljetten op echtheid

De Nederlandsche Bank, afgekort DNB, heeft voor Android de app ‘Echt of Vals’ uitgebracht. Met deze applicatie kunnen Android-bezitters bankbiljetten controleren op echtheid. Aan de hand van diverse factoren kan worden bepaald of je te maken hebt met echt of vals geld. De applicatie werd eerder al voor Apple iOS uitgebracht.

Echt of Vals app

In de Play Store is de ‘Echt of Vals’ app uitgebracht. De applicatie van De Nederlandsche Bank werd in mei al uitgebracht in de App Store van Apple. Met de app kan gekeken worden of het bankbiljet wat je in je portemonnee hebt echt is. De werking van de applicatie is vrij eenvoudig. Je legt het briefgeld op een platte ondergrond, waarna je met de app een foto kunt maken. Vooralsnog kan je met de Echt of Vals app alleen briefjes van 20 en 50 euro met de toepassing scannen. Deze biljetten worden het meest vervalst.

Echt of vals app

Dat de applicatie nu ook voor Android beschikbaar is, betekent niet dat iedereen ook de app kan gebruiken. DNB laat weten dat de app alleen werkt op de Samsung Galaxy S4, Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5 en Nexus 6 met Android 4.2 Jelly Bean of hoger. Het is niet bekend of er met een eventuele update meer toestellen geschikt zullen zijn voor de app.

Echt of Vals
Echt of Vals
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel