Rabobank laat klanten vanaf vandaag betalen via NFC-simkaart [update]

De Rabobank en telecomprovider KPN hebben een samenwerking aangekondigd. Vanaf vandaag kan er met een NFC-simkaart een betaling voldaan worden met de mobiele telefoon. Eerder kwam ING al met mobiel betalen via NFC, maar de Rabobank pakt het iets anders aan.

Rabobank

De Rabobank maakt het vanaf vandaag mogelijk om een mobiele betaling te verrichten met behulp van een NFC-simkaart. DroidApp schreef gisteren over de NFC-simkaart die vanaf nu wordt verstrekt door KPN. De bank Rabobank is de eerste partner die gebruik gaat maken van de technologie in deze simkaart. De Rabobank laat weten dat de Rabo Wallet app werkt via de simkaart van KPN.

Rabobank Rabo Wallet NFC

De Rabo Wallet applicatie werkte eerder al op een geselecteerd aantal Samsung-toestellen. Door Rabo Wallet geschikt te maken voor de NFC-simkaart moeten meer toestellen de mogelijkheid krijgen om contactloos te betalen met de smartphone. De nieuwe techniek werkt op toestellen met Android 4.4 KitKat en hoger. Daarnaast is betalen via de NFC-simkaart beschikbaar voor klanten vanaf 16 jaar.

De mogelijkheden met de NFC-simkaart zijn dus nu nog beperkt, maar zullen in de toekomst flink uitgebreid worden. Zo wordt onder meer het toegang krijgen tot je kantoor via de chip als optie genoemd. ING laat mobiel betalen lopen via de NFC-chip in de smartphone zelf. NFC in de simkaart heeft als voordeel dat het ook gebruikt kan worden wanneer de batterij van de telefoon leeg is.

Binnen Rabo Wallet krijgen klanten de volgende mogelijkheden;

  • Betalen
  • Saldo checken
  • Klantkaarten opslaan
  • Aanbiedingen ontvangen
  • Kortingen uit bijv. folders opslaan
  • Ledenpassen/abonnementen opslaan
  • Parkeerkosten betalen (vanaf het voorjaar van 2016)
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel