Europese Commissie keurt overname Shazam door Apple definitief goed

Voor miljoenen dollars mag Apple de muziekherkennings-app Shazam overnemen. Het bericht was eerder al bekend gemaakt, maar de Europese Commissie moest de overname nog goedkeuren. Dat is nu gebeurd. Maar wat gaat er veranderen?

Shazam definitief overgenomen

Apple mag van de Europese Commissie definitief de app Shazam overnemen. Dit betekent dat er mogelijk een onzekere tijd aanbreekt voor de Android-app van de populaire dienst. Eerder dit jaar begon de EC een onderzoek naar de overname. Het nieuws over de overname van Shazam door Apple kwam in december 2017 naar buiten. De vraag was namelijk of de data van Shazam-gebruikers, Apple kan helpen aan een grotere groei van haar muziekdienst. De Europese Commissie heeft nu aangegeven dat dit niet het geval zou zijn.

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat Apple precies met Shazam wil gaan doen. De verwachting is dat Apple in ieder geval de dienst wil gebruiken voor haar eigen muziekdienst Apple Music. Echter is het nog steeds de vraag of de app beschikbaar zal blijven voor Android.

Shazam
Shazam
Ontwikkelaar: Apple Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel