Facebook app laat je eindelijk snelkoppelingen uit balk verwijderen

Facebook heeft een nieuwe feature toegevoegd waar veel gebruikers blij mee zullen zijn. Je kunt vanaf nu ervoor kiezen om snelkoppelingen te verwijderen uit de snelkoppelingenbalk.

Snelkoppelingenbalk

Verbeteringen op komst voor de Facebook app. Met de nieuwe server-side update is het mogelijk gemaakt om snelkoppelingen, welke je bovenin het scherm terug kunt vinden, te verwijderen. Standaard vind je hier zes opties; Home, groepen, bekijken, pagina’s, meldingen en de instellingen met de overige opties.

Gebruikers kunnen nu op een gemakkelijke manier een shortcut naar een onderdeel verwijderen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is het icoontje van het desbetreffende onderdeel even ingedrukt houden. Vervolgens verschijnt onderin beeld de optie ‘Verwijderen uit snelkoppelingenbalk’.

Facebook snelkoppelingenbalk

Wanneer je een onderdeel hebt verwijderd, kun je deze weer inschakelen via het stappenplan. Hiervoor ga je naar de drie streepjes (meer) > Instellingen en privacy > Instellingen en vervolgens scrol je naar beneden naar ‘Snelkoppelingenbalk’.

Het kan zijn dat de nieuwe feature nog niet voor iedereen beschikbaar is. De functie wordt via een server-side update uitgerold. In de komende weken moet de optie voor iedereen beschikbaar zijn.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel