Facebook Jobs nu beschikbaar in Nederland: direct vacatures zoeken en plaatsen

Facebook heeft in Nederland en in verschillende andere Europese landen de functionaliteit uitgebreid met vacatures. Facebook Jobs werd eerder al uitgebracht in de Verenigde Staten. Je kunt vacatures plaatsen, bekijken en er direct op reageren.

Facebook Vacatures

In de Facebook-app en op de website kun je vanaf nu aan de slag met vacatures. Facebook Jobs, zoals het in de VS wordt genoemd, is vanaf nu beschikbaar in Nederland. DroidApp ontdekte de functie ook in de applicaties van het sociale netwerk.

Facebook Vacatures

Werkzoekenden kunnen direct via Facebook Jobs op zoek naar banen en direct via Facebook reageren op een vacature. De vacatures moeten ook interessant zijn voor lokale en kleinere bedrijven, die gerichter op zoek kunnen naar kandidaten via het netwerk.

Wanneer je reageert op een vacature, vul je je gegevens in en geef je in een korte omschrijving aan waarom jij geschikt bent voor de baan. Tevens kun je kiezen welke ervaringen (uit je Facebook-profiel) je wilt meesturen, zodat het bedrijf een goed beeld van je krijgt.

Facebook Vacature

Facebook Jobs is voor werkzoekenden gratis te gebruiken. Vanuit de applicatie kun je direct je vacatures beheren, plaatsen en zien waarop je hebt gesolliciteerd; of welke jobs je hebt opgeslagen. Tevens kun je Facebook toestemming geven dat er een notificatie verstuurd wordt als er mogelijk passende vacatures geplaatst zijn, waardoor je hier direct op kunt reageren. Bij het eerste gebruik kun je ook een stappenplan volgen en zo aangeven naar wat voor soort baan je op zoek bent.

Facebook Jobs

Facebook Vacatures vind je via de website van Facebook en in de Facebook-app in het menu.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel