Facebook stopt in februari met Facebook Moments

Facebook heeft bekend gemaakt dat het stopt met haar Facebook Moments platform. De dienst, die foto’s makkelijk laat delen met anderen, wordt in februari uitgeschakeld.

Einde voor Facebook Moments

Facebook Moments werd in 2015 uitgebracht in de Verenigde Staten als app om gemakkelijk met vrienden foto’s te delen. Het voordeel hiervan was dat je deze niet meer via het sociale netwerk zelf hoefde te delen. Echter kwam de applicatie niet direct in Europa beschikbaar, omdat het automatisch gezichtsherkenning gebruikte, iets wat niet matchte met de privacywet in Europa.

Facebook Moments

In 2016 kwam Facebook Moments naar Europa, waarbij gebruikers de mensen handmatig konden taggen. Facebook laat nu in een e-mail aan gebruikers weten dat ze per 25 februari de stekker uit de dienst trekken. De reden hiervan staat er niet bij, maar het ligt voor de hand dat de dienst door te weinig mensen gebruikt werd.

Mocht je nog je Facebook Moments foto’s hebben gedeeld, en deze niet willen missen, dan kun je terecht op een speciale pagina. Op deze pagina kun je je foto’s downloaden naar je Facebook-account of je toestel.

Moments
Moments
Ontwikkelaar: Facebook
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel