Facebook test nieuwe UI met pull-down navigatiemenu en kleurrijke reacties

Facebook heeft verschillende gebruikers een nieuwe interface voorgeschoteld van de applicatie. Met regelmaat worden veranderingen doorgevoerd, groot en klein, maar deze grote verandering is wel opvallend. Het complete menu wordt op de schop gegooid.

Facebook met nieuw navigatiemenu

Nadat Facebook deze zomer de eigen app voorzag van een nieuwe lik verf, worden nu wederom nieuwe features getest. De eerste nieuwe vormgeving die opvalt bij een aantal gebruikers is het navigatiemenu.

facebook navigatiemenu

Voorheen kregen we een lange lijst met verschillende opties zoals groepen, vriendenlijsten en opties onder elkaar, bij sommige gebruikers is dit vervangen door ronde icoontjes. Op het scherm zien we opties zowel onder als naast elkaar staan. Daarbij vallen ook zogenoemde notification dots op bij bepaalde items, zoals recente berichten en events. Het menu kan van boven naar beneden geveegd worden om geopend te worden.

Facebook kleuren reactie

Facebook lijkt ook bij slechts enkele gebruikers een andere nieuwe functie te testen; kleurrijke reacties. Eerder introduceerde Facebook de kleuren status en nu zou het dus ook mogelijk worden om een achtergrond kleur voor je reactie te geven. We zijn heel benieuwd of Facebook deze feature definitief gaat invoeren. Naar onze mening wordt het al snel een onduidelijk geheel met al die kleurtjes. Wat denk jij?

Zoals gezegd zijn de functies nog niet bij iedereen beschikbaar, maar bij een kleine groep gebruikers. Heb jij het nieuwe navigatiemenu of de kleuren-reacties?

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel