Firefox voor Android krijgt password-manager

De browser Firefox voor Android krijgt een nieuwe functie erbij. De nieuwe functie die Firefox gaat integreren is een zogenoemde password-manager waarmee wachtwoorden van verschillende websites gebundeld en onthouden kunnen worden.

Het opslaan van wachtwoorden is natuurlijk al sinds jaar en dag mogelijk. Echter is een echte password-manager nog niet aanwezig in de Mozilla Firefox browser voor Google Android. In een vroeg teststadium van een nieuwe versie van Firefox, de zogenoemde Nightly Build, is de wachtwoord-beheerder te vinden.

Gebruikersnamen en wachtwoorden worden opgeslagen (als de gebruiker daar toestemming voor geeft) en worden weergegeven met een favicon en natuurlijk de URL naar de website. Daarbij wordt ook getoond wanneer het wachtwoord voor het laatst is opgeslagen. Vanuit de wachtwoord-beheerder in Firefox kan de gebruikersnaam of het wachtwoord gekopieerd worden naar het klembord.

firefox_password

Op dit moment ontbreekt nog de mogelijkheid om een eigen wachtwoord van een website toe te voegen. Ook is er volgens de bron nog geen rechtstreekse mogelijkheid om de wachtwoord-beheerder te bereiken. Mozilla zal verder vermoedelijk werken aan een functie waarmee sterke en zwakke wachtwoorden worden aangeduid. Een ander voorstel van gebruikers is om wachtwoorden door Firefox te laten genereren.

Je kan hier de Nightly Build van Firefox downloaden, maar houd er wel rekening mee dat deze versies erg instabiel kunnen zijn doordat ze zich in een testfase bevinden. Wacht je liever totdat Firefox de update uitbrengt in de Play Store? Download dan Firefox for Android via onderstaande button uit de Google Play Store.

Firefox Browser: snel en privé
Firefox Browser: snel en privé
Ontwikkelaar: Mozilla
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel