Fitbit Pay uitgebracht in Nederland: zo werkt het betalen met je horloge

Fitbit heeft haar betaaldienst Fitbit Pay uitgebracht in Nederland. Met deze betaaldienst kun je je horloge gebruiken om bijvoorbeeld je boodschappen in de supermarkt af te rekenen. Voortaan kun je je portemonnee gewoon thuislaten!

Fitbit Pay in Nederland

Fitbit is bekend van de verschillende sportwatches en fitnesstrackers. Echter heeft het bedrijf ook een eigen betaaldienst waarmee je kunt betalen met het horloge. Op dit moment worden de Fitbit Versa, Fitbit Ionic en Charge 3 special editions ondersteunt om mee te betalen. Deze smartwatches beschikken namelijk over NFC. Deze technologie wordt net als bij verschillende smartphones gebruikt om mee te betalen.

Fitbit Pay

Op dit moment werkt Fitbit Pay in Nederland bij de banken Rabobank, ICS en ABN Amro. Als je in het bezit bent van een betaalpas met het Maestro-logo of een creditcard van Mastercard en één van de drie smartwatches, dan kun je betalen met Fitbit Pay. Via de Fitbit app kun je via de Wallet-optie de betaalkaart digitaal toevoegen om deze te kunnen gebruiken.

De linkerknop van de Fitbit kan ingedrukt worden om contactloos te betalen. Er verschijnt dan een digitale betaalpas. Vervolgens vul je een viercijferige pincode in en houd je je horloge bij de betaalterminal. Het gebruiken van een pincode dient 1x per 24 uur te gebeuren, maar kan eventueel aangepast worden naar eigen wens. Fitbit Pay is vanaf nu in Nederland te gebruiken en zal later (een datum is niet bekend) naar België komen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel