Fitbit Versa 2 smartwatch aangekondigd: pre-order gestart

Vanaf eind volgende maand is de nieuwe Fitbit Versa 2 verkrijgbaar. Het is de opvolger van de eerder verschenen Versa smartwatch. De fitness-tracker is van alle gemakken voorzien en heeft onder meer een betere accuduur.

Fitbit Versa 2

Fitbit heeft haar nieuwste smartwatch gepresenteerd. De fabrikant heeft het horloge ‘Fitbit Versa 2’ genoemd en het merk belooft een aantal verbeteringen. Allereerst is er een groter beeldscherm, een verbeterd design, betere slaapfunctionaliteit en een langere accuduur. De nieuwe Fitbit Versa 2 is voorzien van een ietsg groter, vierkant, AMOLED beeldscherm met een optioneel always-on functie.

Fitbit versa 2

Daarbij belooft Fitbit een verbeterde accuduur. Met de always-on functie ingeschakeld moet deze twee dagen meegaan. Gebruik je deze feature niet, dan moet dit vijf dagen zijn. Daarbij belooft Fitbit een snellere processor en zijn er tal van nieuwe functies aanwezig. De Versa 2 heeft een verbeterde slaaptracking waarbij gekeken wordt naar de hartslag, rusteloze momenten en de verschillende slaapfases. Middels sensoren kun je middels een grafiek in de Fitbit app kijken wat het zuurstofgehalte is van je bloed. Eerder uitgebrachte Fitbit-smartwatches met een hartslagmeter zullen ook op termijn voorzien worden van Sleep Score.

Het nieuwe horloge is waterdicht tot 50 meter, ondersteunt Fitbit Pay en je kunt notificaties bekijken en reageren op je berichten. Daarbij is Fitbit Premium aangekondigd. Een betaalde dienst waarbij je advies krijgt over je beweging, slaap en verantwoord eten. Hierbij zijn er vele uitdagingen, workouts en overzichten van je gezondheid. De dienst zal in 2020 pas uitgebracht worden in Nederland. In verschillende andere landen is de dienst vanaf september beschikbaar. De prijs ligt op 9,99 dollar per maand of 79,99 dollar per jaar.

De Fitbit Versa 2 is vanaf 24 september verkrijgbaar. De prijs van de sportieve watch ligt op 199,99 euro. Je kunt het horloge alvast bestellen bij Coolblue en Bol.com. Fitbit brengt ook verschillende accessoires op de markt voor de Versa 2, waaronder een horlogeband met klittenband, maar ook geweven, siliconen of kunststof bandjes.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel