Samsung Galaxy Watch Active 2 gepresenteerd: vol met verbeteringen

Samsung heeft vandaag haar nieuwste smartwatch aangekondigd. De Samsung Galaxy Watch Active 2 is de nieuwe wearable van het bedrijf, welke je gezondheid mooi in balans kan houden; zo wordt beloofd.

Samsung Galaxy Watch Active 2

In de afgelopen dagen gingen er al veel berichten rond over de nieuwe Galaxy Watch Active 2 van Samsung, en nu is hij officieel gepresenteerd. Naar eigen zeggen tilt de nieuwe smartwatch het gepersonaliseerd welzijn naar een hoger niveau, met meer flexibiliteit. Volgens Samsung is er nog altijd een groeiende smartwatchmarkt.

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm

De Samsung Galaxy Watch Active 2 komt beschikbaar in twee formaten; 44mm en 40mm. Je kunt daarbij kiezen uit de stijl; lichtgewicht aluminium met een casuel ‘flueoreolastomer-band’ of massief roestvrij staal met een leren band. Nieuw is de aanraakgevoelige ring waarmee je door de menu’s en dergelijke kunt scrollen.

Op gebied van gezondheid is de smartwatch vol opties gestopt. Je krijgt nog beter inzicht in bijvoorbeeld je dieet, lichaamsbeweging, geestelijke gezondheid, slaap en stress. Tevens kan het meer dan 39 trainingen bijhouden waarbij het zeven activiteiten automatisch kan herkennen en kan starten. Met de nieuwe Running Coach kun je je hardlooptempo realtime volgen en met de verschillende programma’s hiervoor kun je persoonlijke doelen instellen en natuurlijk behalen. Hierbij helpen ook de nieuwe sensoren die sneller hun werk doen. Tevens wordt realtime je stressniveau getoond en bijgehouden in Samsung Health.

Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm

Samsung heeft de Galaxy Watch Active 2 verder voorzien van spraak- en tekstvertaling, al werkt dit niet in het Nederlands. Je kunt direct vanaf je horloge inloggen bij Spotify en kun je nog sneller de muziekspeler bedienen. Koppel je hem aan je Samsung smartphone, dan kun je met Watch Camera Controller direct foto’s maken vanaf je horloge.

Specificaties

Dan zetten we nog even de specificaties op een rijtje. Er is een 1,4 inch (44mm model) of 1,2 inch (40mm model) Super AMOLED beeldscherm met een resolutie van 360 x 360 pixels. Daarbij heeft het toestel de Exynos 9110 dual-core processor, draaien ze op Tizen en is er 4GB RAM-geheugen. Qua interne opslagruimte is er 768MB beschikbaar en ook NFC is op de smartwatch te vinden. Nog steeds is het apparaat waterdicht, is er een hartslagsensor en een 340 mAh (44mm model) of 247 mAh (40mm model) accu.

In Nederland kun je de Galaxy Watch Active vanaf 23 augustus bestellen, waarbij je een gratis Wireless Charger Duo Pad krijgt. Vanaf 13 september kun je het horloge in huis verwachten. De prijzen hebben we voor je hieronder op een rijtje gezet.

  • 40 mm in roestvrij staal vanaf €399,-
  • 40 mm in aluminium vanaf €299,-
  • 44 mm in roestvrij staal vanaf €419,-
  • 44 mm in aluminium vanaf €319,-

Lees ook

Reageer op dit artikel