Fossil Gen 5-smartwatches aangekondigd met Wear OS

Horlogemerk Fossil heeft een nieuwe reeks smartwatches aangekondigd. Het is de Gen 5-serie waarbij er verschillende verbeteringen zijn te vinden in de horloges.

Fossil Gen 5

De Fossil Gen 5-smartwatches zijn de nieuwe wearables van het merk. Er zijn meerdere varianten beschikbaar, waarbij je kunt kiezen uit verschillende kleuren en andere stijlen voor de bandjes. De vijfde generatie van Fossil heeft een kast van 44mm en een Snapdragon 3100 chipset. Tevens is er een 1,28 inch beeldscherm met 328 x 328 pixels.

Fossil Gen 5 smartwatch

Vanuit de doos draaien de horloges op Wear OS, voorheen Android Wear, en is er NFC aan boord. Ook beschikken de apparaten over een speaker, is er 1GB RAM en 8GB opslagruimte. Voor het meten van de hartslag is er een hartslagsensor en tevens zijn ze waterbestendig.

Fossil heeft over Wear OS wat vernieuwingen toegevoegd, waarbij het verschillende apps meelevert. Met speciale tools kun je de batterijlevensduur verlengen en zijn er verschillende modi voor het personaliseren van je gebruik; en daar de prestaties op af te stemmen. In totaal komt de Fossil Gen 5 smartwatch met zes verschillende variaties; waarbij er een prijskaartje is van 299 euro. De watch komt ook naar Nederland en is inmiddels via de website van de fabrikant en bij geselecteerde Fossil-winkels te vinden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel