Wear OS brengt handige Tiles naar je smartwatch

De Wear OS by Google app biedt gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om Tiles toe te voegen. Hierbij kun je de schermen personaliseren naar eigen wens. De functie komt beschikbaar voor de verschillende smartwatches.

Tiles in Wear OS

Wear OS, voorheen Android Wear, is uitgebreid met een nieuwe feature. Gebruikers van een smartwatch met dit platform, krijgen hierbij de mogelijkheid om gebruik te maken van Tiles. Dit zijn gepersonaliseerde schermen met content die voor jou van belang kan zijn. Je kunt dit direct vanuit de app op je smartphone regelen, wat net wat sneller werkt dan wanneer je dit op je smartwatch moet regelen.

Wear OS Tiles

In de Wear OS app kun je de optie Tiles vanaf nu vinden. Vervolgens kun je aan de slag. Je ziet een overzicht van de huidige tegels die je hebt gemaakt en je kunt nieuwe toevoegen. Ook kun je de actieve tegels rangschikken op eigen gekozen volgorde. Tiles kun je zien als widgets, waarbij je de informatie direct kunt raadplegen. Denk aan het weer, het starten van een timer, het nieuws uit Google Nieuws of de hartpunten uit Google Fit. Ontwikkelaars kunnen zelf ondersteuning voor deze tegels toevoegen aan hun apps.

De nieuwe functionaliteit in Wear OS wordt aan de kant van de server geactiveerd. Het kan even duren vorodat iedereen de functionaliteit krijgt.

Wear OS by Google
Wear OS by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel