‘Galaxy S9 krijgt nog dunnere schermranden dan S8’ (+ foto’s)

Volgens de laatste berichten zouden de schermranden van de Samsung Galaxy S9 nog dunner zijn dan die van de Galaxy S8. En dan te bedenken dat die van de Galaxy S8 al erg dun waren.

Galaxy S9 met dunnere schermranden?

De Samsung Galaxy S9 wordt al vaak genoemd in de telecomwereld. Hoewel Samsung zich niet loslaat over het toekomstige vlaggenschip, is het aannemelijk dat we de smartphone begin 2018 kunnen verwachten. Nu is er nieuwe informatie opgedoken over het design van de Galaxy S9.

De zogenoemde bezels, ofwel de schermranden zullen dunner zijn dan bij de Galaxy S8. Volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen zou vooral de rand aan de bovenkant van het scherm een minder ruimte gaan innemen. Er wordt gesproken over een screen-to-body ratio van 90 procent. Dit betekent dat 90 procent van de voorkant van het toestel uit scherm bestaat. Bij de Galaxy S8 en S8+ ligt dit rond de 84 procent.

Hoe gaat het eruit zien?

Volgens PhoneArena zou dat er uit kunnen zien als onderstaande foto. In onderstaande foto’s zien we een concept van de Galaxy S9, dus geen officieel beeld. In de linkerfoto is het toestel links de S9, bij de rechter foto zien we rechts een concept van de S9 met camera met daaronder de vingerafdrukscanner.

Het is onduidelijk of de schermranden aan de zijkanten ook nóg dunner worden. Deze zijn bij de S8 en Galaxy Note 8 al dun dat het niet duidelijk is of hier nog bespaard op kan worden. Evan Blass wist eerder al te melden dat de S9 zal beschikken over een 5,8 inch display en de S9+ over een 6,2 inch display. Allebei natuurlijk met gebogen schermranden en een 18,5:9 beeldschermverhouding.

Tijdens de CES in januari zal Samsung een eerste glimp laten zien van de toestellen, in maart moet de Samsung Galaxy S9 officieel aangekondigd worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel