Galaxy S9 krijgt ‘Intelligent Scan’ met combinatie van iris- en gezichtsherkenning

De Samsung Galaxy S9 wordt op verschillende vlakken een verbetering van de huidige Galaxy S8. Vrijdag doken al officiële foto’s op van het toestel, nu komen we meer te weten over een nieuwe feature; genaamd Intelligent Scan.

Intelligent Scan op Galaxy S9

Samsung zou aan een verbeterde manier van gezichtsherkenning werken. Door een paar tellen naar je telefoon te kijken, als het toestel vergrendeld is, kan het toestel met deze technologie ontgrendeld worden. Echter is de technologie niet helemaal veilig, want ook met een foto kan er ontgrendeld worden. De irisscanner kan gebruikt worden om te ontgrendelen met je iris. Echter vraagt dit veel precisie en werkt gezichtsherkenning vaak niet in situaties met weinig licht.

Bij de Galaxy S9 (en Galaxy S9+) wil Samsung beide technologieën combineren tot één handige feature. De oplossing heet Intelligent Scan. Bij het scannen van de iris kan ook direct een snelle scan gemaakt worden van het gezicht. De aanwijzingen tot deze functie zijn gevonden in de code van een APK van een Samsung Settings-app. De intelligente scan moet zorgen voor verbeterde accuraatheid en beveiliging.

Het is onduidelijk of de feature ook naar de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 wordt uitgerold. Vermoedelijk zien we de scan-optie dus wel terug in de Galaxy S9. De aankondiging van de Galaxy S9-serie staat gepland voor 25 februari.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel