Snelheid Galaxy S9: strijd tussen Exynos en Snapdragon processor

De Samsung Galaxy S9 wordt hier verkocht met de eigen Exynos 9810 processor van Samsung zelf. Echter wordt in bijvoorbeeld Amerika het toestel uitgeleverd met een Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Welk toestel wint in de snelheidstest?

Galaxy S9: Exynos vs Snapdragon

Al enkele generaties lang levert Samsung haar Galaxy S-smartphones in Europa met een andere processor dan in de Verenigde Staten het geval is. In Europa is dat de eigen Exynos processor, in de VS is dat de Qualcomm Snapdragon processor. Bij de Galaxy S7 maakte de Exynos processor gehakt van de toen gebruikte Snapdragon SoC. Maar hoe zit dat nu?

In onderstaande video testen de makers van PhoneBuff het verschil tussen de Galaxy S9 met de Exynos en de Snapdragon processor. In beide gevallen gaat het om een octa-core processor en zijn ze gefabriceerd op 10-nm.

De conclusie luidt; de Snapdragon 845 processor, de versie die in de VS wordt verkocht, wint het van de Exynos 9810 processor. Er worden in de video verschillende apps geopend en welke processor de taken in de minste tijd weet te voltooien, wint de snelheidstest. De verschillen zullen voor de dagelijkse gebruiker vrijwel niet te merken zijn, maar toch; er zit dus wel degelijk verschil tussen de twee versies.

Wil je alles weten over de Samsung Galaxy S9? Kort geleden hebben we onze uitgebreide Samsung Galaxy S9 review gepubliceerd. Hier kun je alles lezen over het toestel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel