Exynos 9610: nieuwe octa-core processor gepresenteerd door Samsung

Samsung heeft een nieuwe octa-core processor gepresenteerd. Het gaat om de Exynos 9610 die we in de toekomst in verschillende smartphones zullen gaan terugzien. Wat heeft de nieuwe Exynos processor te bieden? We zetten het op een rijtje.

Exynos 9610

Samsung maakt voor onze regio gebruik van haar eigen Exynos-processoren, terwijl in bijvoorbeeld Amerika vaak Snapdragon-processoren gebruikt worden. Het assortiment van Exynos-SoC’s is uitgebreid met een nieuwe processor; de Exynos 9610.

Gezien de naam lijkt het hier te gaan om ‘het kleine broertje’ van de Exynos 9810, dit is momenteel de high-end processor die we ook terugzien in de Galaxy S9 en Galaxy S9+. De chip wordt gefabriceerd op het tweede generatie 10nm FinFET proces en is gericht op multimedia. De octa-core processor is voorzien van vier Cortex A73-kernen met een rekenkracht van 2.3 GHz en vier A53-kernen met een snelheid van 1.6 GHz.

Exynos 9610

De chipset heeft ondersteuning voor het maken van slow-motion video’s in Full-HD met een framerate van 480fps. Daarbij kan het nog meer uit de camera halen en kan het een maximale schermresolutie ondersteunen van 2560 x 1600 pixels.

Het is nog niet duidelijk wanneer we de eerste toestellen met Exynos 9610 processor gaan zien. Wel zal Samsung vanaf de tweede helft van 2018 beginnen met de massaproductie. Wellicht zien we de chipset terug in de Galaxy A-serie voor 2019.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel