Gboard 7.0 beta brengt sterk verbeterde zoekfunctie voor gif’jes en emoji

Google heeft een nieuwe beta-versie uitgebracht van haar toetsenbord-app Gboard. In Gboard 7.0 Beta wordt het nog makkelijker om te zoeken naar emoji, gif’jes en stickers. Daarbij zien we ook nog andere verbeteringen.

Gboard 7.0 Beta

In Gboard 7.0 Beta is als eerst een verbetering doorgevoerd in de voorspellingen. Waar toetsenborden zoals SwiftKey al ‘slim genoeg’ waren om e-mailadressen te voorspellen, is deze feature nu ook toegevoegd aan Gboard. Daarbij wordt vanaf nu de Chinese en Koreaanse taal ondersteund in de toetsenbord-app van Google. Voorheen was hier een aparte app voor nodig.

Gboard 7.0 Beta

De meest interessante verbetering is de verbeterde zoekfunctie voor het vinden van gif’jes, stickers en emoji. Bij het zoeken naar een onderwerp in de bekende zoekbalk, wordt het scherm als het ware in drieën verdeeld. Hierbij zie je links de passende emoji, in het midden de stickers en rechts de gif’jes die passen bij het trefwoord.

Er zijn in Gboard 7.0 Beta nog enkele kleine veranderingen doorgevoerd. Zo is het menu met taalinstellingen licht veranderd met de groenere kleur, in plaats van de blauwe look. Je kunt je aanmelden als beta-tester voor Gboard, via de Play Store en in de app naar beneden te scrollen om je aan te melden. De functies worden later ook toegevoegd aan de definitieve versie.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard: het Google-toetsenbord
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel