Gmail maakt inplannen e-mails mogelijk en verbetert Smart Compose

Google heeft haar e-maildienst Gmail voorzien van een nieuwe functie die het inplannen van e-mailberichten mogelijk maakt. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd voor Smart Compose waarmee je sneller e-mail kunt beantwoorden.

Gmail is 15 geworden

Gmail bestaat 15 jaar en dat viert Google met een klein aantal verbeteringen aan de maildienst. Smart Compose stelt suggesties voor om zinnen af te ronden nog voordat je deze getypt hebt. De bijgewerkte versie van Smart Compose kan nu ook inschatten wat voor conversaties je voert met je contactpersoon. Suggesties worden aangepast op een formele of juist informele e-mail. Ook kan de functie nu op basis van de inhoud een onderwerp-regel voorstellen voor je e-mail. Smart Compose is vanaf nu te vinden op Android.

Gmail inplannen

Een nieuwe en voor sommige gebruikers langverwachte functie is het kunnen inplannen van e-mailberichten. Soms wil je nog even wachten met het verzenden van e-mail en dat kan nu. In de webversie vind je naast de verzenden knop een uitklapmenu om je e-mailbericht in te plannen. Vervolgens kan je zelf een datum en tijd kiezen of een voorselectie maken.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel