Google stuurt Android Market met pensioen voor Android 2.1 en lager

Google heeft bekend gemaakt dat de Android Market, de voorganger van de Google Play Store, met pensioen gaat. Vanaf 30 juni 2017 stopt de winkel voor oude Android versies met functioneren. Voor Android toestellen met de Google Play Store verandert er niets.

Android Market met pensioen

Voor Android gebruikers met Android versie 2.2 en hoger zal er niks veranderen. Ben je in het bezit van een oude Android smartphone met Android 2.1 of lager dan zal je vanaf 30 juni merken dat de Android Market niet langer functioneert. Hoewel veel van de applicaties allang niet meer werken op de oude Android versies wordt het voor gebruikers van deze toestellen nog lastiger om aan apps te komen.

Android Market

Het gebruik van oude Android versies, inclusief Android 2.1, is zeer laag en de versie komt ook al tijden niet meer voor in de distributie cijfers. Heb je nog een oud Android toestel liggen met Android 2.1 dan wordt het nu toch echt tijd om een upgrade te zoeken of even snel de laatste apps te installeren. Android Market werd in 2012 vervangen door de Google Play Store, de Play Store is ontwikkeld voor Android versies vanaf 2.2.

Lees ook

Reageer op dit artikel