Google-app laat je notificaties inschakelen voor nieuwe Doodles

Google gooit regelmatig een sausje over het eigen beeldmerk bij de zoekmachine en in de Google-app, voorheen Google Now. Denk bijvoorbeeld aan gebeurtenissen, evenementen of feestdagen. Soms zijn ze zelfs interactief met spelletjes. Nu kan je nog beter op de hoogte gehouden worden van Doodles in de Google app.

Google Doodles

Google Now is inmiddels hernoemd naar gewoon ‘Google’. In de Google-app vind je nu een nieuwe optie bij de instellingen; Notifications. Hier kan je notificaties inschakelen voor gebeurtenissen rondom de Doodle. De Doodles zijn eigenlijk veranderingen in het Google logo die passen bij een gebeurtenis. Dit kan een verjaardag of overlijden zijn van een bekend persoon, gebeurtenissen in de wereld of een feestdag. Zo ook de Olympische Spelen doodle.

Google app Doodle notificatie

Je ziet de Google Doodles bij de zoekmachine en in de Google app. Nu kun je dus notificaties inschakelen waarmee je een melding krijgt zodra er een nieuwe Doodle is live gezet. De melding duidt erop dat je alleen een melding krijgt bij Doodles die interactiviteit bieden, een game of een video bevatten. Onduidelijk is of ook alleen veranderingen in het beeldmerk zelf gemeld worden.

Je vindt de optie van notificaties in de Google app via Instellingen.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel