Google Now is niet meer, Now on Tap wordt Screen Search: nu ook in Nederland

Google lijkt de naam Google Now uit haar Google applicatie verwijderd te hebben. In de Google app zijn tal van handige functies te vinden waaronder Google Now on Tap waarmee je razendsnel kunt zoeken. Deze en andere functies hebben nu een meer generieke naam gekregen in een recente beta-versie van de app.

Dag Google Now!

In de meest recente beta-versie van de Google-app waarover we gisteren schreven brengt naast zoeken in applicaties nog een andere verrassing met zich mee. In de app zijn vrijwel alle referenties naar Google Now verdwenen. Google Now geeft de gebruiker handige informatie over bijvoorbeeld reizen of het actuele weer. Deze Google Now kaarten zijn nu hernoemd naar “Feed”, ook de Now on Tap functionaliteit is van naam veranderd en heet nu “Screen search”.

Nexus 5X Now on Tap

 

De Screen Search functionaliteit zou mogelijk ook in Nederland te gebruiken zijn, zo weet Androidworld te melden op basis van een tip. Door kort de thuisknop ingedrukt te houden kun je meteen relevante informatie zoeken met de Screen Search functie. Volgens de tipgever werkte de functie op een Nexus 5X met Android 7.0 Nougat, of Screen Search ook werkt op eerdere versies is onduidelijk.

De lancering van Google’s Assistent die veel raakvlakken vertoont met Google Now zou de reden kunnen zijn voor het wijzigen van de namen. De naamswijziging is voorlopig alleen zichtbaar in de beta versie van de Google-app.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel