Google Ara komt in 2017: stel je eigen smartphone samen

Google heeft bekend gemaakt dat de modulaire smartphone ‘Ara’ volgend jaar uitgebracht zal gaan worden voor de consumenten. Hiermee kan je je eigen smartphone samenstellen zoals je dat zelf wilt. Ontwikkelaars kunnen dit jaar al aan de slag met de nieuwe generatie smartphone. De informatie werd bekend gemaakt op de laatste dag van Google I/O.

Ara smartphone

Google heeft tijdens Google I/O bekend gemaakt dat het in 2017 met de consumentenversie van de Ara smartphone zal komen. Deze smartphone is zoals gezegd modulair en kan bestaan uit verschillende onderdelen. Gebruikers kunnen hun smartphone samenstellen zoals zij het zelf willen. Al langere tijd gaan er berichten rond over de Ara smartphone, maar tot vandaag was het niet duidelijk wanneer we de smartphone konden verwachten.

Je eigen smartphone samenstellen

Kies je voor de beste camera, of ga je toch voor een geweldige geluidskwaliteit? Al deze onderdelen zorgen ervoor dat je je eigen smartphone kunt samenstellen. Je kunt tijdens het gebruik de modules wisselen, zodat je je telefoon niet opnieuw hoeft op te starten. Mensen met diabetes zouden zelfs hun bloedsuikerspiegel kunnen testen met één van de modules.

Modules

De modules worden geplaatst in speciale sleuven. Greybus is de naam van het onderdeel dat de software regelt. Het zorgt voor directe verbindingen, energie-efficiëntie en data-overdrachtssnelheden tot 11,9 Gbps. De Ara-modules worden ontwikkeld volgens bepaalde standaarden, zodat je ook nieuwere generaties modules kunt gebruiken in de toekomst. Ontwikkelaars die interesse hebben om mee te ontwikkelen, kunnen hun gegevens achterlaten via de website van Ara.

Google Ara

In de herfst van 2016 kunnen ontwikkelaars aan de slag met de modulaire smartphone. Consumenten moeten een aantal maanden langer wachten. In 2017 komt de versie voor consumenten beschikbaar. Een prijs van de modules en een prijs voor het apparaat zelf zijn nog niet bekend gemaakt door Google.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel