Google bewaart WiFi-wachtwoorden voor nieuwe Home-apparaten

De Google Home-app verzamelt WiFi wachtwoorden om het verbinden van apparaten met je thuis-netwerk makkelijker te maken. De functie zou op dit moment getest worden onder een aantal gebruikers.

Snel verbinden met bewaard wachtwoord

Je WiFi wachtwoorden worden bewaard in je Google-account zodat het verbinden van nieuwe apparaten een stuk makkelijker is. Voordat je wachtwoorden aan Google doorgespeeld worden moet je natuurlijk wel toestemming geven. Daarna is het mogelijk om alle nieuwe apparaten automatisch van dit wachtwoord te voorzien.

Opgeslagen wachtwoord gebruiken Google Home app

De functie kwam aan het licht nadat de collega’s van Androidworld problemen ervaarde met een aantal Home-apparaten en deze opnieuw geconfigureerd moest worden. Naast het automatisch invullen van het wachtwoord kan je nog steeds het wachtwoord met de hand invullen. Het handmatig invoeren is momenteel nog de standaard procedure. Wat het percentage gebruikers is die van deze nieuwe functie gebruik kan maken is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat het om een test gaat met een beperkte groep apparaten en gebruikers.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel