Google Chrome laat je nu direct tabbladen sturen naar andere apparaten

Google heeft verbeteringen doorgevoerd in de Chrome-browser. Zowel op de desktop als in de Android-app kun je vanaf nu openstaande tabbladen versturen naar je apparaten en zo op een ander toestel openen.

Google Chrome: tabbladen verzenden

In de browser van Google Chrome zien we een aantal nieuwe verbeteringen terug. Vanaf nu lijkt Google een nieuwe feature uit te rollen waarmee je openstaande tabbladen direct naar een ander apparaat kunt sturen. Het gaat om andere apparaten waarop de Chrome-browser is geïnstalleerd, en waar je bent ingelogd met je eigen Google-account..

Dit werkt niet alleen vanaf je smartphone, door een URL direct door te sturen naar je computer, maar bijvoorbeeld ook vanaf je computer naar een tablet of (andere) smartphone. Tevens kun je vanaf je smartphone een tabblad naar een ander toestel van jezelf sturen. Deze komt dan vervolgens als notificatie binnen, waarna je hem op het andere apparaat kunt openen. Het tabblad zelf zal niet uit zichzelf direct geopend worden; dit is met Pushbullet wel het geval (en vind ik zelf wel erg handig).

Chrome link delen

Hoe werkt het?

Vanuit de Android-app van Chrome kun je op de drie puntjes tikken, bovenin de hoek. Vervolgens kies je ‘Delen’ en zie je tussen de apps waarmee je een link kunt delen, het Chrome-icoontje staan met ‘Verzenden naar je apparaten’. Wanneer je daarop tikt, krijg je een overzicht met apparaten waar je de link naartoe kunt sturen.

Met Chrome op je computer kun je op twee manieren een pagina doorsturen naar een ander apparaat. Je kunt op de webpagina, op de rechtermuisknop klikken. Vervolgens zie je daar de optie ‘Verzenden naar je apparaten’, waar je een overzichtje te zien krijgt van je apparaten. Daarna kies je bijvoorbeeld een smartphone, en komt deze als notificatie binnen. Ook kun je in de url-balk de link aantikken en zie je aan de rechterkant van de adresbalk een icoontje, waarna je de website kunt verzenden. Zie voor de werking hiervan onderstaande screenshot.

Google Chrome link delen pc

Uitrol

Het kan zijn dat deze optie nog niet direct voor iedereen werkt. De functie wordt sinds deze week uitgerold en zal dus binnen afzienbare tijd voor iedereen beschikbaar zijn.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel