Google Clips: slimme camera maakt automatisch korte filmpjes

Google heeft een kleine slimme camera aangekondigd die automatisch kleine en grote momenten kan vastleggen. Maak kennis met de kleine Google Clips camera speciaal bedoeld voor ouders en huisdier-eigenaren.

Google Clips

De Google Clips is ontworpen met ouders in het achterhoofd, want in plaats van dat zij zelf de camera moeten bedienen doet dit apparaatje dat voor je. Google Clips herkent namelijk uitdrukkingen en situaties waardoor je altijd spontane foto’s en momenten kunt vastleggen. Naarmate je het apparaat langer gebruikt wordt het ook slimmer en herkent het sneller bepaalde situaties.

Google Clips

Bij de bewegende foto’s worden geen geluiden opgenomen en de beelden die de camera vastlegt worden niet online opgeslagen. Uiteraard kun je er later wel voor kiezen om de foto’s in Google Foto’s te bewaren of te delen met familie en vrienden.

De Google Clips camera beschikt over 16GB interne opslagruimte. De bijbehorende applicatie toont naast het opgenomen materiaal ook welke clips het beste zijn, ook heb je de mogelijkheid om een bepaald frame te bewaren als foto. De camera is uitgerust met een batterij die tot wel drie uur mee gaat en waarschuwt als de lens wordt geblokkeerd. Google Clips heeft een prijskaartje van 249 dollar meegekregen en zal vooralsnog alleen in de Verenigde Staten uitgebracht worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel