‘Google Copresence wordt AirDrop-concurrent voor Android en iOS’

Google is bezig met een concurrent voor Apple’s AirDrop. Onder de naam Google Copresence wordt binnenkort contactloze communicatie tussen meerdere apparaten mogelijk gemaakt. Niet alleen Android-apparaten zouden voor Google Copresence kunnen worden gebruikt, ook apparaten die draaien op Apple iOS zouden voor de functie gebruikt kunnen worden.

Techneuten hebben in de code van de app Google Play Services mogelijk een nieuwe functie ontdekt waarmee Google de strijd wil aangaan met Apple. De code duidt op een vergelijkbare functie als Apple AirDrop. In de code komt de naam ‘Google Copresence’ meerdere keren voor, waardoor aannemelijk is dat de nieuwe functie deze naam meekrijgt. Echter kan het hier ook gaan om een codenaam, waardoor Google de dienst op een later moment onder een andere naam aankondigt. In de code komt ook een code terug voor het gebruik van Google Cloud Messaging Service, waarmee een server content naar een Android-app kan sturen.

Google_Copresence

Met Google Copresence zal het in de toekomst niet meer nodig zijn om iets naar jezelf te mailen of op te slaan in de cloud. Je kan het met Google Copresence gewoon oversturen via vermoedelijk Bluetooth en WiFi (en wellicht WiFi Direct). Het vermoeden bestaat dat Google Copresence geen dataverbinding nodig heeft. De kans is ook nog aanwezig dat middels ultrasoon geluid gesynchroniseerd kan worden. In de code is overigens ook een API te vinden voor ondersteuning met de Chrome-browser.

De afbeeldingen over Google Copresence duiden erop dat zowel Android-apparaten als Apple iOS-apparaten ondersteunt zullen worden door de dienst. De bron van de tip over Google Copresence weet te melden dat Google de dienst in de komende weken zal aankondigen.

via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel